Cultuur proeven in de omgeving van Molecaten Park Bosbad Hoeven

Historiche steden en bijzondere musea

Er is veel interessants te ontdekken en er zijn mooie stadwandelingen te maken. Doen; koop bij de ‘plattelandswinkels’ de heerlijkste streekproducten!

Musea & bezienswaardigheden


Koop verrukkelijke streekproducten!
Dit kan o.a. bij: biologische tuinderij De Heulhoeve, boerderijwinkel Antens, aardbeienkwekerij van Meer, kaasboerderij Ossenblok en bosbessenkwekerij De Posthoorn. Bezoek ook de Walnoothoeve. Neem een kijkje op de boerderij en de imkerij. Pluk daarna de lekkerste bessen en vruchten in de zelfpluktuin.

Dorpen & steden

  • Oudenbosch: de geschiedenis van Oudenbosch is anders dan van de meeste West-Brabantse dorpen. Bijzondere kerken en kerkjes, voormalige internaten en een stadse uitstraling. Met verschillende musea, gezellige restaurants en allerlei activiteiten voor jong én oud is Oudenbosch een leuke bestemming voor een dagje weg. Tip: gebruik deze audiotour stadswandeling >
  • Breda: eigentijds en toch meer dan 750 jaar oud. Het bruist tussen de eeuwenoude monumenten, het water en het groen.
  • Bergen op Zoom: behoort tot één van de oudste steden van Nederland. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan 800 jaar terug gaat.
  • Antwerpen: ligt op een uurtje rijden!