Lekker actief

West-Brabant...perfect om te ontdekken tijdens een fiets- of wandeltocht

Te voet, per fiets of per kano is er veel moois te ontdekken! Wist u dat in het Zuidwesten van Brabant het grootste wandelroutenetwerk van Nederland ligt? Bij de receptie van Molecaten Park Bosbad Hoeven zijn verschillende fiets- en wandelroutes te verkrijgen, die direct vanaf het park vertrekken.
 
  • Fietsen: het Brabantse knooppuntennetwerk biedt talloze mogelijkheden! Mooie rondjes zijn de Beemdenroute, Prinslandroute en Boonhilroute. Wist u dat het Brabantse leven en landschap de basis zijn van het werk van Vincent van Gogh? De Brabantse Van Gogh fietsroute bestaat uit 335 km fietsplezier, verdeeld in vijf unieke routes, waaronder rondje Zundert (geboorteplaats) en Etten-Leur (waar hij zijn eerste atelier had). Een laatste aanrader: fietsen langs de buitenranden van de Biesbosch!
  • Wandelen: 1.000 km aan bewegwijzerde wandelpaden liggen aan uw voeten! Plan alvast uw eigen route met de routeplanner of loop een traject van de mooie lange afstandswandelingen door Noord-Brabant. Het Grenslandpad en de Zuiderwaterlinie zijn prachtig . Maak ook de korte ‘ommetjes’ door de dorpen Bosschenhoofd, Hoeven en Oud Gastel. Leuk met kinderen is de Laarzenpadwandeling; u raadt het al… laarzen aan!
  • Kanoën of varen met een fluisterboot of sloep door Nationaal Park De Biesbosch, een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Breng voor of na uw vaartocht door het Nationaal Park nog een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland en leer meer over de geschiedenis van het Nationaal Park.
  • 365 dagen sneeuwpret, glowgolf en ijskarten in Sneeuwattractiepark Skidôme in Rucphen
  • Klimmen, abseilen en boogschieten in Yellow- Stone in Roosendaal
  • Golfbaan De Stok in Roosendaal
  • Escape Room 076 in Breda. Door middel van raadsels en opdrachten komt de ontsnapping uit de ruimte steeds dichterbij. Een spannende beleving op een unieke locatie in hartje Breda.
Omgeving Molecaten Park Bosbad Hoeven 14 paardrijden