Molecaten campings en vakantieparken in Hattem

Hanzestad op de Veluwe; welkom in Hattem

Hattem is een pittoresk Hanzestadje aan de IJssel op de Veluwe! De Dijkpoort, molen De Fortuin, het stadhuis en de Andreaskerk zijn de iconen van de stad. En dit kleine stadje heeft maar liefst drie musea: het Voerman Stadsmuseum (kunst, geschiedenis en archeologie), Het Nederlands Bakkerijmuseum (belevingsmuseum en ontzettend leuk voor kinderen!) en het Anton Pieck Museum (Hattem is dé plek waar deze kunstschilder, tekenaar en graficus zijn inspiratie op deed voor sprookjesachtige kunst en architectuur). Wil je thuiskomen met kunst? Bezoek dan de galeries en ateliers! Al stads-wandelend ontdek je al het moois en kom je vanzelf voorbij de leuke restaurantjes en terrassen.

Hattem is meer dan alleen cultuurgoed. Het stadje ligt in Gelderland op de noordoost punt van de Veluwe aan de IJssel. Deze omgeving is prachtig! Huur een fiets of trek je wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee bij je bezoek aan De Hoenwaard (een weidegebied), landgoed 't Algemene Veen (overgangslandschap van bos naar rivier) of Landgoed Molecaten. Reeën, vossen, dassen, bevers, hazen en talloze vogelsoorten vinden hier allemaal een thuis.

Nieuwsgierig wat er aan de overkant van de IJssel bij Hattem ligt? Neem het pontje (Koningsdag - herfstvakantie) daar ligt Hanzestad Zwolle met o.a. Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, de mooiste boekhandel van Nederland.

Welkom op één van onze campings en vakantieparken in Hattem!

Verscholen in het bos op een historische locatie aan de rand van Hattem ligt deze kleine groene camping. Een paradijsje voor de rustiek kampeerder. Zwemmen? Dat kan bij de grote zus: De Leemkule. Huisdieren toegestaan.

Bekijk park

De Leemkule

Veluwe

De karakteristieke boerderij (met restaurant!) aan de rand van het zwembad en speelveld is het sfeervolle ‘centrum’ van De Leemkule in Hattem. Ieder jaargetijde is hier fantastisch. Huisdieren toegestaan in vakantiehuisje type 6 pers. Hattem en 12 pers. Esdoorn.

Bekijk park