Huisdier mee
Zoek & Boek - alle parken -

Provincie Zeeland draagt gronden Waterdunen over aan Molecaten

Middelburg, 2 december 2021

Vandaag draagt Provincie Zeeland de gronden voor het recreatiedeel van Waterdunen over aan recreatieonderneming Molecaten. In aanwezigheid van gedeputeerde Anita Pijpelink en Luke Slager van Molecaten is de grondoverdracht bij de notaris geregeld. De recreatieondernemer wil zo snel als mogelijk starten met de bouw van het recreatiepark, dat bestaat uit een centrumgebouw, zo’n 200 campingplaatsen en de eerste fase van circa 75 huizen en 38 glamping tenten.

“Het is een mooi moment dat na jarenlange samenwerking nu ook Molecaten aan de slag kan in dit bijzondere recreatie- en natuurgebied”, zegt gedeputeerde Pijpelink. De ontwikkeling van het recreatiedeel is het sluitstuk van het project. De kustversterking is afgerond en de natuurontwikkeling is in gang gezet. Sinds september 2019 stroomt twee keer per dag water uit de Westerschelde via de getijdenduiker het gebied in en uit. Door het zoute water en het getij is een waardevolle zilte natuur achter de dijk ontstaan. Bezoekers kunnen dit nu zelf ervaren. De eerste wandelroute is begin oktober geopend, begin december gaan ook de twee andere wandelroutes in Waterdunen open.

Overnachten midden in de natuur
De combinatie van natuur, kust en het inspirerende achterland is bij uitstek geschikt om nieuwe energie op te doen. Luke Slager is dan ook verheugd om hier een nieuw recreatiepark te realiseren. “Molecaten Park Waterdunen staat voor rust en ruimte midden in de natuur, met duurzaamheid als uitgangspunt. Eenvoud, comfort en interactie met de omgeving zijn hierbij de kernwoorden. Naast circa 350 vakantiewoningen en 38 glamping tenten realiseren we ongeveer 200 kampeerplaatsen. De huisjes worden volledig ingepast in het landschap. Mede daarom kiezen we ook niet voor ‘kavels’, heggen of schuttingen. Buitenruimte is tenslotte van ons allemaal.”

Met het overdragen van de gronden draagt Provincie Zeeland ook daadwerkelijk het stokje over aan Molecaten wat betreft de aanleg van het recreatiepark. In het voorjaar van 2023 hoopt Molecaten de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Bekijk ook: