Huisdier mee
Zoek & Boek - alle parken -

Omgevingsvergunning Molecaten Park Waterdunen toegekend

Een bijzondere mijlpaal voor Waterdunen

Persbericht
22 juni ’21


De omgevingsvergunning voor Molecaten Park Waterdunen is verleend. Zodra het explosievenonderzoek door de Provincie is afgerond en er een zogenaamde schoongrondverklaring wordt afgeleverd, kan het stokje worden doorgegeven aan Molecaten. Een doorbraak voor het project, omdat nu ook de start van de bouw van het recreatieve gedeelte een stap dichterbij komt.

Waterdunen combineert kustversterking en de ontwikkeling van getijdennatuur met de realisatie van een recreatiegebied, gelegen tussen Groede en Breskens. De bouwtijd van het recreatiegedeelte- dat bestaat uit een centrumgebouw, zo’n 220 campingplaatsen en de eerste fase van circa 75 vakantiehuisjes* - is ruim een jaar. Op 1 april gaat het toeristisch seizoen van start en dient de exploitatie gereed te zijn. ‘‘Dit project kent een intensief ontwikkelproces, we zijn dus erg blij met deze uitkomst. Er loopt nog een explosievenonderzoek bij de Provincie Zeeland. Mede daarom gaat het ons helaas niet lukken om in 2022 de deuren te openen. Maar we hebben er goede hoop op dat we in dat jaar kunnen starten met bouwen. Wij staan in de startblokken’’, vertelt directielid Luke Slager van Molecaten.

Grote delen van Zeeland, in het bijzonder Zeeuws-Vlaanderen, werden zwaar getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorlopige uitkomsten van het explosievenonderzoek zijn positief en is één van de laatste hordes in een reeks van- veelal technische- tegenslagen. Maar van uitstel komt voor wat Molecaten betreft geen afstel. ‘‘Wij zitten achteraan in de keten, er wordt van ons nog even geduld gevraagd. Deze unieke locatie en de steun van onze investeerders maakt dat we daartoe bereid zijn.’’
 
Waterdunen geeft een positieve impuls aan de omgeving door het stimuleren van de economie en de verbetering van de omgevingskwaliteit. Het familiebedrijf Molecaten staat midden in de samenleving en blijft verduurzamen, mede om de collectieve klimaatdoelstellingen te behalen.
‘‘Om dit kracht bij te zetten zijn wij in gesprek met de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) over een stappenplan naar een klimaatneutraal familiebedrijf in 2050 en werken we nauw samen met Stichting Het Zeeuws Landschap, verantwoordelijk voor het beheer van het natuurgebied Waterdunen.’’

Het project Waterdunen is een samenwerking tussen Provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Molecaten en de Gemeente Sluis.

* de vakantiehuisjes op Molecaten Park Waterdunen zijn niet te koop. De vakantiehuisjes zijn uitsluitend te huur voor recreatief gebruik.
 
Bekijk ook: