In de omgeving van Molecaten Park Waterdunen, Breskens

Tips over het unieke natuurgebied en voor een dagje uit

Waterdunen is een uniek natuurgebied en een icoon voor Zeeland. Dit natuurgebied is het bewijs dat Zeeland vandaag de dag anders met water omgaat. Waterdunen is een deltawerk. Maar wel anders dan de deltawerken die we kennen als grote werken die Zeeland beschermen tegen het water. In het natuur- en recreatiegebied van 350 hectare groot heeft het getij de hoofdrol. De innovatieve getijdenduiker (tussen het natuurgebied en de Westerschelde) zorgt ervoor dat er zout water in- en uitstroomt achter de dijk. Hierdoor is er binnendijkse zilte aquacultuur ontstaan. Waterdunen is met haar slikken, schorren, platen en ondiep water een belangrijk tankstation voor vogels en een kraamkamer voor vis.

Op het strand zijn honden het hele jaar door welkom (aangelijnd). Natuurgebied Waterdunen is niet toegankelijk voor honden.

Molecaten Park Waterdunen ligt niet ver van de Belgische grens. Ideaal voor het maken van uitstapjes naar de gezellige Belgische steden. Geniet van de romantiek en chocola in Brugge, mondaine strandpaviljoens en winkelen in Knokke en talrijke musea en historische monumenten in Antwerpen. Nagenieten doe je met een overheerlijke 'pint'.

Leerzaam, spannend, leuk of juist actief. Voor kinderen valt er genoeg te beleven in één van de vele attractie- en/of dierenparken in de omgeving.

Lees meer

Fiets van dorpje naar dorpje, wandel door de natuur en duinen of stoerder; ga blokarten of golfsurfen! Er is voor iedereen wel een activiteit in de buurt.

Lees meer

Het is er heerlijk struinen door Zeeuwse dorpjes als Breskens, Cadzand, Oostburg, IJzendijke en Retranchement. Bezoek ook één van de maritieme musea!​

Lees meer

Het uitzicht over het strand en de zilte zeelucht doet iedereen goed. De vogel- en schelpenkaart maken een wandeling extra interessant! Maar er zijn meer tips voor fijne ontspanning in de omgeving.

Lees meer

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf in Zeeuws-Vlaanderen? Bekijk alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan.

Meer info