Evenementenkalender in de omgeving van Molecaten Park De Agnietenberg

Bekijk alle evenementen in de omgeving

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf op Molecaten Park De Agnietenberg?
Selecteer hieronder de maand waarin je verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

maart 2024

1 januari t/m 2 juni

Expositie Monnickendam op de Veluwe, Nunspeet

Op 25 februari 2024 is het honderdvijftig jaar geleden dat kunstenaar Martin Monnickendam (1874-1943) werd geboren. Monnickendam woonde in Amsterdam, maar hij bracht een aantal vakanties door op de Veluwe. Vanuit zijn vakantiehuis in Stroe trok hij over de hei, door de bossen en langs dorpjes en legde er het landleven en de natuur vast. Daarvan zijn zeker honderd pasteltekeningen en een aantal schilderijen bewaard gebleven. Monnickendam heeft in Nunspeet de Dorpsstraat vastgelegd. Het werk van de Veluwe zal een centrale plaats krijgen in de tentoonstelling. Daarnaast wordt een selectie gepresenteerd van zijn mooiste portretten en figuurstukken, stillevens, landschappen, stadsgezichten in binnen– en buitenland en van de schilderijen die Monnickendam in het theater maakte.

Lees meer >
16 maart

Lammetjesdag, Heerde

Lammetjesdag is een feestelijke afsluiting van de lammertijd in de schaapskooi en aangrenzende weilanden.

Lees meer >
29 maart t/m 1 april

Sail Kampen, Kampen

De historische Hanzestad Kampen vormt het decor tijdens Sail Kampen. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar de stad en zijn te bezichtigen aan de IJsselkade. Ga terug naar het roemrijke verleden van de stad met historische schepen uit de Hanze- en VOC-tijd. Sail Kampen start op vrijdagavond met een spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met sfeervolle verlichting aan het publiek. Het gehele weekend is er van alles te beleven in- en rondom het water. Sail Kampen wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show.

Lees meer >
29 maart

Goede Vrijdagmarkt , Deventer

Tijdens de Goede Vrijdagmarkt hebben de marktkooplieden hun koopwaar in de ruim 350 aanwezige kramen uitgestald van 09:00 uur tot 16:00 uur in de Keizerstraat, op de Brink en in de Zandpoort, van het NS station tot aan de IJssel.

Lees meer >